Zomaar een dag in het Achterpand… Ineens was het vandaag kwart over zes. Vanaf tien uur vanmorgen tot na sluitingstijd was het een gezellige aanloop van allemaal lieve, leuke, inspirerende en creatieve klanten.
De eerste klant stond om 10 uur al klaar voor de deur. Zij vond het prima dat ik eerst even capuccino haalde bij Lavazza terwijl zij wat rond ging snuffelen in de garens. Ook leuk voor Leo, de eigenaar, dat Lavazza weer open kan voor gasten aan tafel!
Gedurende de dag waren er heel wat mensen die voor het eerst willen breien of haken. Dat is toch leuk, dat er steeds meer animo is om creatief bezig te zijn. Langzamerhand komt er ook weer ruimte om workshops in te gaan plannen. Die wens horen we ook heel veel, daar gaan we ook echt mee bezig.
Aan het eind van de ochtend kwam Roel Endendijk langs om een lading wol in te slaan. Hij vertelde dat hij garen verwerkt in een soort schilderijen. Hij liet mij een foto van zijn werk zien, leuk he! Neem eens een kijkje op zijn website roelendendijk.jouwweb.nl/ en zie zelf wat hij van garen maakt!
Bram en Lineke hadden patronenspreekuur vanmiddag, net als elke woensdag tussen 13:00 en 16:00. Zij hebben weer een paar mensen goed op weg geholpen. Als je garen bij ons gekocht hebt en je komt er even niet meer uit dan kun je hun om hulp vragen. 🤗
Ergens in de loop van de middag kwam een klein meisje met roze fietshelm binnen en een tijdje later haar moeder. Volgens mij heet het meisje Maira en ze heeft een goed gevoel voor kleur. Zij kiest heel vaak de kleuren voor de projecten van haar moeder 🥰 Vandaag zochten ze kleuren voor een tunisch gehaakte deken. Ik heb voorgedaan hoe je tunisch haakt en enthousiast geworden zijn ze met een boek en garen snel doorgegaan naar zwemles.
Bert van der Wal heeft niet alleen een video gemaakt van de winkel. Kijk hier maar eens op youtube https://youtu.be/IBbH6KnPfF0 Bert maakt ook prachtige creaties van giletjes die hij bij de kringloop koopt. Hieronder zie je twee foto’s. Vanmiddag kocht hij een aantal strengen DMC garen, ik ben heel benieuwd wat hij daar van gaat maken…

De rij klanten groeide een beetje toen Bert zijn creaties liet zien, maar iedereen vond het prachtig wat hij gemaakt heeft. Daar word je toch blij van!
Toen was het ineens al vijf uur, sluitingstijd, geweest en was ik net begonnen aan de afwas toen Gerda binnen kwam. Zij is groot fan van de boeken en garens van Lang. Nu hebben we naast het nieuwe zomerboek ook net een aantal nieuwe zomergarens van Lang binnen en heeft ze daar alvast even aan geroken. We zijn allebei heel enthousiast over het nieuwe garen Pride in de Wool Addicts serie, een combi van linnen, katoen en viscose. Als voorproefje dit vest:
Ik ga nooit naar de winkel zonder een haaksel of breisel, want je weet maar nooit of je even een rustig momentje hebt. Vandaag was het de bedoeling om nog wat te doen aan mijn omslagdoek. Daar kwam ik vanmiddag niet aan toe, maar dan nu maar op de bank met sloffen aan en een Bundaberg. De omslagdoek is naar een patroon uit het boek A sea side story van Lilabjorn Crochet.
Snap je nu waarom ik zo blij word van een dag Achterpand? Dank je wel allemaal voor een fijne dag ❤️❤️❤️
Wollige dag met inspiratie
Call Now Button